Ferdo Galić: Ubojica je ispucao 29 metaka, davno je trebao biti u zatvoru

U pucnjavi koja se sinoć dva sata iza ponoći dogodila u mjestu Gorica u općini Grude, ubijene su dvije i ranjene dvije osobe.

U ovom krvavom pohodu napadač je koristio kalašnjikov kojim je pucao po ljudima koji su sjedili u kafiću u kojem se ovaj strašan čin desio. Ekipa N1 nalazi se na mjestu ovog stravičnog događaja pa smo tako porazgovarali i s bratom muškarca koji je teško ranjen.

Do pucnjave je došlo nakon što je na tradicionalnom seoskom derneku, koji se održavao povodom proslave sv. Stjepana, u župi Gorica Sovići, došlo do svađe u kafiću “Zmaj” pa je tako muškarac iz kalašnjikova pucao po masi ljudi koji su se nalazili ispred kafića. U pucnjavi je dvoje stradalo, a dvije osobe su ranjene.

Ferdo Galić, brat muškarca inicijala Ž.G. (1949.) koji je teško povrijeđen u pucnjavi usred čega mu je jedna noga amputirana, a druga u pitanju, kazao nam je da ne pamti da se dogodila veća tragedija u Zapadnoj Hercegovini od ovog sinoćnjeg događaja.

“Ta osoba koja je sinoć pucala iz kalašnjikova još jednom je ljetos bacila bombu također pod stolove u objektu i na svu sreću nikome ništa nije bilo uspjeli su se spasiti. Još je jednom nerede napravio, imao je uz sebe pušku. To se sve događa jer policija ne radi svoj posao i to bih ponovio sada i pred načelnikom policije da je ovdje sada pored mene. Tada je on već trebao biti u zatvoru”, kazao je Galić.

Kazao je da mu je brat dobio teške ozljede i da su mu jednu nogu amputirali u bolnici u Mostaru.

“I desna mu je noga u pitanju, u njoj su šarafi i ploče itd. Probudio se i u užasnim je bolovima i još nije svjestan da mu je noga amputirana. Ne zna uopće da su ova dvojica naših mještana poginula, to su mu prijatelji. Sinoć je taj lokal bio krcat ljudima i svi su legli na pod, bježali po ulicama, u kuće i gdje su mogli da se sakriju dok napadača dvojica muškaraca nisu svladali. Čuo sam da je ispucano 29 metaka. Nakon toga je došla policija”, naveo je za N1.

Borak.info