(FOTO/VIDEO)Široki Brijeg: Procesija i Uočnica okupile veliki broj vjernika 

U Širokom Brijegu održana je molitvena procesija na Uočnicu svetkovine Velike Gospe.

U 17 sati je krenula procesija s kipom Gospe od Crkve Navještenja Gospodinova s Pecare.

Procesija se zaustavljala na Trgu širokobrijeških žrtava, Trgu svetog Ante u Klancu te kod kapelice sv. Ante odakle se uputila prema crkvi Brijegu.

Procesiju je vodio fra Stipe Biško, a kip širokobriješke Gospe nosili su mladići iz MZ Mokro.

Imajući na umu kako je ovogodišnja devetnica Širokobriješkoj Gospi posvećena obitelji, a mi – hvala Bogu – imamo pravi “baby boom” u Mokrom, u prvi plan za nošenje Gospina kipa bit će stavljeni mladi očevi iz Mokrog koji su dobili dijete od posljednje Velike Gospe i oni koji čekaju skoro rođenje djeteta. Nakon njih slijede mladi i neoženjeni momci, rekli su iz MZ Mokro te dodali:

Možemo slobodno kazati kako smo primili posebne blagoslove u Mokrom ove godine. Jedan od tih blagoslova je svakako i naš mladomisnik fra Ivan Slišković i muški članovi njegove obitelji će također nositi Gospin kip.

Dijelom procesije bit će i članovi KUD-a Mokro koji će u narodnoj nošnji ići u procesiji odmah iza onih koji budu nosili Gospin kip, a onda i svi ostali mještani.

Isto tako, pozivamo sve ministrante iz Mokrog da se pridruže procesiji i obuku svoje ministrantske haljine. U jednom iskrenom zajedništvu pokažimo pravu sliku Mokrog, rekli su.

Poželjno je da svi koji budu nositi Gospin kip dođu u bijelim košuljama, istaknuli su iz MZ Mokro.

Svetu Misu večeras od 19:00 sati predvodit će župnik fra Stipe Biško.

Na sami blagdan Velike Gospe svete mise će biti upriličene u 5, 6, 7, 8 i 9 sati, a svečanu svetu misu u 11 sati predvodit će fra Jozo Grbeš.

Borak.info