Pokopane žrtve, građanin koji je pucao u ubojicu saslušan pa pušten

Muškarac za kojeg se pretpostavljalo da je ustrijelio ubojicu iz Cetinja odazvao se na poziv državnog tužiteljstva na saslušanje. 

Nenad Kaluđerović večeras je i saslušan nakon čega je pušten na slobodu. Ispitan je u svojstvu svjedoka.

Skrivao se dva dana u strahu od kaznenog progona.

Policija je priopćila da se još utvrđuje je li ubojicu Vuka Borilovića koji je usmrtio deset osoba – ustrijelio Kaluđerović ili policija.

Podsjetimo, Crna Gora proglasila je trodnevnu žalost nakon nezapamćenog masakra u Cetinju u petak. U suludom smrtonosnom pohodu 34-godišnjak je vatrenim oružjem ubio desetero ljudi, među kojima i dvoje djece. Napadač je ubijen, a na njega su pucali policija i građanin Kaluđerović. Krvoproliću su prethodile razmirice dviju obitelji.

Tužiteljstvo je ranije priopćilo da postoje indicije da je upravo Kaluđerović, nakon što je policija ranila ubojicu, ispalio metak koji ga je ubio.

Na bolničkom liječenju je još šest osoba koje je ranio Borilović od kojih je jedna u životnoj opasnosti. Njih je posjetio predsjednik Crne Gore Milo Đukanović.

Pokopane žrtve masakra na Cetinju

 Deset žrtava masakra na Cetinju pokopano je, dok je u crnogorskoj prijestolnici održana komemoracija stradalima.

Gradonačelnik Cetinja Nikola Đurašković rekao je da je tragedija nezapamćenih razmjera pogodila Cetinje i Crnu Goru i sve ostavila u šoku.

– Od prekjučer je naš grad okovan tugom i šokom. Nevine žrtve stradale su bez bilo kakve krivice u jednom bezumnom napadu. Ovakav dan se ne pamti, kazao je Đurašković i dodao da ne postoji riječ utjehe za obitelji.

Tijekom komemoracije član obitelji žrtava zatražio je od države da ne kažnjava njihovog sugrađanina Nenada Kaluđerovića koji je, kako vjeruju, usmrtio ubojicu nakon što ga je policija ranila.

Kaluđerović je u nedjelju navečer saslušan u svojstvu građanina u Višem državnom tužiteljstvo, nakon čega je pušten na slobodu.

Borak.info