Putin proglasio djelomičnu vojnu mobilizaciju: “Zapad želi uništiti Rusiju!”

Ruski predsjednik Vladimir Putin obratio se jutros naciji i rekao na početku govora da Zapad “želi uništiti Rusiju” i da je “riječ o obrani Rusije i teritorija Donbasa”. Poručio je da od danas počinje djelomična mobilizacija. Ubrzo su na njegov govor slijedile brojne reakcije. 

Ruski predsjednik Vladimir Putin u svom obraćanju naciji kazao je da je “cilj zapada uništiti Rusiju i natjerati je da se bori u raznim regijama. Došli su na naše granice i nastavljaju s mržnjom prema Rusima, pogotovo u Ukrajini. Odbijaju mirno rješenje u Donbasu, a naša specijalna vojna operacija je bila neizbježna. Morali smo očistiti područje od nacista i okupacijskih snaga”, kazao je Putin.

Istaknuo je da Ukrajina “koristi plaćenike, da muče ljude u području Zaporižja”.

Poručio je da je glavni “ruski cilj oslobađanje ljudi u regiji Donbas”.

Najavio je da od danas počinje mobilizacija. Kazao je da će “regrutaciji podlijegati samo građani iz pričuve, prvenstveno oni s iskustvom”.

– Oni koji nas pokušavaju ucijeniti nuklearnim oružjem trebali bi znati da se prevladavajući vjetrovi mogu okrenuti u njihovom smjeru, izjavio je.

Ako teritorijalna cjelovitost naše zemlje bude ugrožena, koristit ćemo sva raspoloživa sredstva da zaštitimo naše ljude – to nije blef, rekao je Putin u televizijskom obraćanju naciji.

Borak.info