Vučić: Srbiji prijete teške posljedice ako ne prihvati plan za Kosovo
Plan za Kosovo koji su Washington i Bruxelles stavili pred Beograd postao je de facto pregovarački okvir za ulazak Srbije u Europsku uniju, izjavio je srbijanski predsjednik Aleksandar Vučić i upozorio na niz političkih i ekonomskih posljedica ako plan ne bude prihvaćen.

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić je večeras, u obraćanju javnosti poslije sastanka u petak s američko-europskom petorkom, istaknuo da mu je na stol stavljen plan koji je prihvatilo i pet članica EU-a koje nisu priznale Kosovo.

Time je taj plan de facto postao pregovarački okvir za ulazak Srbije u EU, rekao je Vučić.

Naglasio je da su ga američko-europski diplomati upozorili da će se Srbija u protivnom suočiti s prekidom procesa eurointegracija, ukidanjem bezviznog režima sa zemljama EU-a, sa zaustavljanjem, a zatim i povlačenjem investicija i sveobuhvarim mjerama u političkom i ekonomskom smislu koji će nanijeti velike štete Srbiji.

Vučić je nakon sastanka s izaslanicima SAD-a i EU-a u petak izjavio da je Srbija spremna prihvatiti koncept europskog plana i raditi na primjeni predloženog sporazuma o dijalogu s Kosovom, što je potvrdio i dužnosnik EU-a Miroslav Lajčak.

Borak.info

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

6,098ObožavateljiLajkaj
1,064SljedbeniciSlijedi
1,920PretplatniciPretplatiti


NAJNOVIJI ČLANCI