UČENICI IZ HERCEGOVINE POSJETILI VUKOVAR
U sklopu terenske nastave iz povijesti učenici devetih razreda Osnovne škole Bijakovići u pratnji razrednica Ignacije Sušac i Tanje Damjanović posjetili su Vukovar.

”U razdoblju od 12. do 14. ožujka 2023. godine upoznali smo se sa kulturnom i povijesnom baštinom Grada heroja, posjetivši Crkvu sv. Filipa i Jakova, Muzej vučedolske golubice i Gradski muzej Vukovar. Posebno dojmljivo je bilo tijekom posjeta Vukovarskoj bolnici, Ovčari, Veleprometovu koncentracijskom logoru i Masovnoj grobnici, gdje smo slušali dirljive priče o patnjama i stradanjima nevinih ljudi, sa željom da se okrutni rat više nikad ne ponovi”, objavljeno je na službenoj facebook stranici osnovne škole Bijakovići, na kojoj se navodi i kako su posljendjeg dana posjetili i Memorijalni centar Domovinskog rata te sudjelovali u kvizu znanja u sklopu projekta ‘Posjet učenika završnih razreda iz BiH Vukovaru’.

Učenici osnovne škole Bijakovići Franjo Sivrić i Emanuel Vasilj osvojili su drugo mjesto na ovom kvizu.

Uz osnovnu školu Bijakovići na ovom putovanju bili su učenici i djelatnici i drugih škola Hercegovačko-neretvanske županije, a to su: Osnovna škola Čerin, čitlučka Osnovna škola fra Didaka Buntića, Osnovna škola Lipanjske zore Višići, kao i Osnovne škole Crnići i Stolac.

Borak.info

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

6,124ObožavateljiLajkaj
1,074SljedbeniciSlijedi
11PretplatniciPretplatiti


NAJNOVIJI ČLANCI