FOTO/VIDEO Knešpolje: Organizirana akcija čišćenja nogostupa i proširenje puta uz lokalnu cestu prema industrijskoj zoni u dužini od 1200 metara
U organizaciji Eko udruge Crnašnica i MZ Knešpolje danas je u Knešpolju organizirana akcija čišćenja nogostupa i proširenje puta uz lokalnu cestu prema industrijskoj zoni u dužini od 1200 metara.

U akciji je sudjelovalo više od 20-ak mještana, koji su se samoorganizirali da naprave nogostup kako bi se poboljšali uvjeti za pješake.

Cilj akcije je da stanovnici naselja Grabovine imaju sigurnu šetnicu gdje je frekvencija prometa svaki dan sve veća, a sigurnost sve manja.

Za mještane je nepoznato tko ima ingerenciju za lokalnu cestu te u koju kategoriju pripada sama cesta od sve većeg značaja gdje ne postoji prometni znakovi, a vozi se velikom brzinom kao da se radi o magistralnom putu.

U gustom naselju Grabovina prema industrijskoj zoni ima mnogo djece čija je sigurnost svaki dan sve manja.

U periodu od 7 do 8 i 14 do 16 sati stvaraju se velike gužve, a daljnjim proširenjem industrijske zone uvjeti na cesti će biti sve gori.

Saznajemo da je planirano postavljanje novog asfalta i nogostupa, ali još nisu poznati rokovi.

Jedno od rješenja smanjenja gustoće prometa je alternativna cesta koja izlazi na magistralni put kod Restorana Lavanda.

Za kraj se nadamo da će sama akcija potaknuti nadležne da se na vrijeme krenu u rješavanje problema koje ne treba podcjenjivati.

Borak.info

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

6,124ObožavateljiLajkaj
1,074SljedbeniciSlijedi
11PretplatniciPretplatiti


NAJNOVIJI ČLANCI